Dubai

Weer en klimaat

DUBAI WEATHER
Vervelende verrassing: Soms betaal je toeslag bij regen

Weer en klimaat in Dubai

Dubai heeft een tropisch woestijnklimaat, vanwege de ligging binnen de noordelijke woestijngordel. De zomers zijn extreem heet en vochtig, met een gemiddelde temperatuur rond 41 °C overdag en in de nacht rond 31 °C. De meeste dagen zijn het hele jaar door zonnig. De winters zijn warm en kort met een gemiddelde temperatuur van 26 °C en in de nacht van 17 °C. In de afgelopen decennia is de neerslag echter toegenomen, waarbij de opgestapelde regen 150 mm per jaar bereikt.

Het weer in Dubai kan korte en onregelmatige regenbuien met zich meebrengen, zoals typisch is voor het Midden-Oosten. Het grootste deel van de regenval vindt plaats in de periode van december tot maart. Het weer tussen december en maart blijft warm en wordt beschouwd als de meest comfortabele klimatologische omstandigheden van het jaar.

Gemiddelde temperatuur in Dubai

Warm, warmer, warmst en dan heb je in Dubai nog heet!

Dit zijn de gemiddelde temperaturen in Dubai en dan wel in de schaduw.

De gevoelstemperatuur kan in de zomer oplopen tot boven de 50 graden. Vandaar is een bezoek in de zomer aan Dubai dan ook niet aan te raden. De prijzen van alle hotels liggen dan een stuk lager als in de winterperiode.

Zon en neerslag in Dubai

Grijze dichte bewolking ga je niet vaak zien in Dubai, wel zit de zon regelmatig achter een dun laagje sluierbewolking.

Regen in Dubai komt zelden voor, als dit gebeurt zijn het dikwijls korte en krachtige buien die even snel weg zijn dan dat ze gekomen zijn. Aan zon is er zeker geen gebrek!

Temperatuur zeewater

Ben je een fan van op strand liggen? Dit zijn de gemiddelde temperaturen van het zeewater in Dubai.

Zandstormen in Dubai

Tijdens het zomerseizoen ontwikkelt zich een lagedrukgebied boven Dubai waardoor sterke noordwestelijke winden worden gedwongen om uit Saoedi-Arabië te waaien. Deze winden, ook wel bekend als Shamal (noord) in het Arabisch, worden vlug en onvoorspelbaar wanneer ze Dubai bereiken. Shamal verhoogt het woestijnzand en vermindert de zichtbaarheid en de zandstorm van stofstormen kan enkele dagen aanhouden.

Zandstorm in Dubai

Opmerkelijke zandstormen die Dubai troffen de afgelopen jaren

  • Op 18 april 2008 trof een zware zandstorm Dubai en verminderde het zicht tot 1.500 meter.
  • Op 10 maart 2009 bereikte een gematigde zandstorm Dubai, wat het zicht en de temperatuur verlaagde.
  • Op 2 maart 2010 veroorzaakten sterke winden zandstormen in Dubai en andere regio’s van de Verenigde Arabische Emiraten.
  • Op 28 januari 2011 trof een zandstorm Dubai een korte tijd.
  • Op 26 februari 2012 trof een sterke zandstorm Dubai en andere delen van het land.
  • Op 2 april 2015 trof een zeer sterke zandstorm Dubai en andere delen van het land. Het begon op te klaren tegen de avond. In sommige gebieden was het zicht verminderd tot 500 meter.
Zandstorm in Dubai

Beste reistijd voor Dubai

De beste tijd om Dubai te bezoeken, is van december tot februari, om de hitte te vermijden die vele maanden per jaar domineert.
Tijdens de zomer is de hitte zo intens dat het ongemakkelijk kan zijn om zelfs onder een paraplu te liggen. Meestal is het in de winter mogelijk om te zonnebaden, behalve in de koelste dagen. In april zijn sommige dagen acceptabel, op andere tijden kan de temperatuur al oplopen tot 40 °C.
Gelukkig zijn openbare gebouwen en hotels uitgerust met airconditioning.

Het weer in Dubai kan korte en onregelmatige regenbuien met zich meebrengen, zoals typisch is voor het Midden-Oosten. Het grootste deel van de regenval vindt plaats in de periode van december tot maart. Het weer tussen december en maart blijft warm en wordt beschouwd als de meest comfortabele klimatologische omstandigheden van het jaar.

Beste reistijd voor Dubai

You Only Live Once

Onze vertrouwde partners

Wij werken enkel met de betrouwbaarste partners in de reissector, zodat je veilig en zeker kan zijn van een geslaagde vakantie.
Bekijk hier al onze partners.

© 2021 OpVakantieNaar.com - All Rights Reserved
Created with passion by Digital Work