Dubai

Reisgids Dubai

Woord vooraf

In deze reisgids kom je alles te weten over Dubai. De algemene informatie kan je vinden op deze pagina. De uitgebreidere onderwerpen zoals visum, bezienswaardigheden, hotels, vluchten,… kan je bereiken via onderstaand menu.

Coming soon

Deze reisgids is in opbouw. Dagelijks komen er nieuwe dingen bij. In onze blog kan je de laatste nieuwe posts vinden.

Dubai

Waar ligt Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is één van de zeven emiraten die onderdeel zijn van de Verenigde Arabische Emiraten. De afkorting van dit land VAE kom je ook vaak tegen als UAE, het verschil is enkel dat dit de engelstalige naam is, namelijk United Arab Emirates.

De VAE grenst aan twee andere landen, Oman dat zuidelijk ligt en Saoudi Arabië dat aan de westelijke kant van het land gelegen is. Verder kan je ten westen nog Qatar vinden dat enkel grenst met Saoudi Arabië. In het noorden aan de andere kant van de Perzische Golf tref je Iran aan.

Man met vlag VAE

Dubai

Het emiraat heeft een grootte van 4114 km2, dit is ongeveer 1/10 van Nederland dat goed is voor een oppervlakte van 41.543 km2.

Het staat gekend voor de enorme bouwprojecten en is in transformatie tot wereldstad.

Vanop grote hoogte kan je Dubai al herkennen aan de kunstmatige palm eilanden, Palm Jumeirah en Palm Jebel Ali. Verder zijn er nog drie kunstmatige eilanden, The World, Deira Island en Bluewaters Island waar het grootste reuzenrad van de wereld, Ain Dubai, te vinden is.

De futuristische place to be van het midden oosten

Olie versus economie, toerisme en groene energie

Dubai ligt in het midden oosten en is als vele andere landen daar een olieland. Maar in de VAE begrijpen ze heel goed dat in olie geen toekomst meer is, met de toenemende klimaatopwarming denken we steeds groener en die evolutie is in grote delen van de wereld dan ook al bezig. Zonne- en windenergie zijn daar voorbeelden van. Elektrische auto’s, woningen die hun eigen energie produceren met zonnepanelen,…

Met dit in het achterhoofd zet Dubai al geruime tijd in op economie, toerisme en groene energie. Zo bouwen ze continu aan nieuwe wolkenkrabbers die Dubai op de kaart moeten zetten als de futuristische place to be van het midden oosten en misschien wel van de wereld.

Wereldbekende bouwwerken

Wanneer je Dubai zegt zijn meestal de eerst volgende woorden, Burj Khalifa, Burj Al Arab, Palm Islands,… Dit zijn de meest wereldbekende bouwwerken die gerealiseerd zijn in Dubai, maar daar stopt het niet. Ondertussen zitten er al verschillende nieuwe megaprojecten in de pijplijn en er komen er elk jaar bij.

Zo zal de Burj Khalifa zijn trots van hoogste gebouw van de wereld binnenkort verliezen. De belangrijkste projectontwikkelaar in dubai, Emaar Properties, is namelijk bezig aan een toren van meer dan 1 km, de Dubai Creek Tower.

Nieuwe projecten

Bouwprojecten aan lichtsnelheid, dat is zacht uitgedrukt als je ziet wat er allemaal nog op de todo list staat in Dubai. De skyline van Dubai wordt voortdurend vernieuwd door nieuwe wolkenkrabbers. Ook naar aanleiding van de wereldtentoonstelling, Expo 2020, willen de Verenigde Arabische Emiraten Dubai op de kaart zetten.

Hier bekijken we de belangrijkste projecten die je de komende jaren in Dubai mag verwachten.

Dubai Creek Tower

Dubai Creek Tower

Hoog, hoger, hoogst

Saoudi Arabië is bijna klaar met hun Jeddah Tower, een gebouw van maar liefst 1.008 meter, 179 meter hoger dan de Burj Khalifa.

Maar Dubai zou Dubai niet zijn om dit onmiddellijk te verbreken.

Een futuristisch gebouw van misschien wel 1.300 meter is in de maak, de Dubai Creek Tower. We zeggen misschien omdat de hoogte van deze nieuwe wolkenkrabber nog niet is vrijgegeven.

Burj Jumeirah

Burj Jumeirah

Dineren op 450 meter

Een andere nieuwe toren in de buurt van het iconische Burj Al Arab hotel is de Burj Jumeirah. Deze nieuwe wolkenkrabber zal de skyline van Dubai verder aanvullen.

Met ongeveer 550 meter hoogte, 360 graden observatiedecks, restaurants op 450 meter,… moet dit de Burj Khalifa worden van Jumeirah.

Als alles volgens plan loopt kan je vanaf 2023 deze nieuwe wolkenkrabber, kort aan de Burj Al Arab, gaan bezichtigen.

Dubai World Central

Dubai World Central (DWC)

Grootste luchthaven van de wereld

Binnen enkele jaren kan je in Dubai landen op de grootste luchthaven ter wereld, Dubai World Central. Dit ruim 36 miljard kostende project zal in verschillende fases worden uitgebreid.

Met 5 landingsbanen, 6 terminals en naar verwachting meer 260 miljoen passagiers zal dit in de toekomst de grootste luchthaven ter wereld worden.

Meydan One shopping center

Meydan One

Nog een shopping center kan er wel bij

Meydan One is een gloednieuw shopping center in aanbouw met meer dan 550 winkels en bijna 200 restaurants.

Het blijft echter niet bij winkels. Zo komt er een indoor skipiste van 1 km, een lagune van  8 km en een indoor karting met volledig elektrische karts.

Dit zijn maar enkele van de nieuwe projecten die Dubai rijk is. Hier kan je meer informatie vinden over de bezienswaardigheden in Dubai.

Waarom op vakantie naar Dubai

De bestemming die alles te bieden heeft

De grootste troef van Dubai is de enorme diversiteit in amusement en ontspanning. Of je nu gaat voor een strandvakantie, citytrip of enkele dagen met vrienden of familie winkelen,… het kan allemaal in Dubai. Het enigste waar je rekening moet mee houden is het klimaat in Dubai. In de zomer kan de temperatuur soms oplopen tot bijna 50 graden! Lees hier meer over het klimaat en de beste periode om naar Dubai te reizen.

Strandvakantie in DubaiStrandvakantie in Dubai
Strandvakantie in Dubai

Een strandvakantie in Dubai heeft heel wat te bieden. Zo kan je kiezen voor een verblijf in één van de luxueuze resorts op het kunstmatige eiland Palm Jumeirah. Je zal zeggen onbetaalbaar, dat heb je mis. Voor iets meer dan 100 euro per nacht kan je al met 2 personen verblijven in een vijfsterren hotel op de palm. Op deze pagina kan je meer meer vinden over het boeken van een hotel in Dubai.

Citytrip naar DubaiCitytrip naar Dubai
Citytrip naar Dubai

Dubai is ook uiterst geschikt voor een citytrip, het enige nadeel zal zijn dat je tijd tekort hebt. De stad heeft zoveel te bieden aan bezienswaardigheden en attracties dat je met 3 of 4 dagen niet toekomt. Een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa of het enigste 7-sterren hotel ter wereld, Burj Al Arab zijn maar enkele van de tientallen dingen die je kan gaan bezichtigen in Dubai. De prijs van een citytrip is uiterst goedkoop als je dit vergelijkt met pakweg Londen of Parijs.

Winkelen in DubaiWinkelen in Dubai
Winkelreisje Dubai

Een korte trip van 2 of 3 dagen naar Dubai en je ogen de kost geven in één van de vele shopping centers, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Dubai staat bekend om zijn shopping malls. Zo kan je in The Dubai Mall, het grootste shopping center van de wereld, winkelen tot je neervalt! Op één dag dit shopping center volledig bekijken is vrijwel onmogelijk. Meer dan 1.300 shops zorgen ervoor dat je kan winkelen tot je neervalt. Naast The Dubai Mall heb je nog meerdere shopping centers en plaatsen waar je je kan laten gaan. Voor de winkelfanaat is dit hemel op aarde!

Wat is er te zien in Dubai

Van de ene verbazing in de andere

Dubai telt enorm veel bezienswaardigheden, pretparken en attracties. De hoofdtrekpleisters zijn de Burj Khalifa en de grootste fonteinshow ter wereld maar er is zeker en vast meer te bewonderen in Dubai.

Zo kan je een bezoek brengen aan de grootste bloementuin ter wereld, Miracle Garden, goed voor 72.000 m² bloemenpracht.

Even mooi maar met iets meer actie kan je met een speedboot de kust van Dubai gaan verkennen en een selfie nemen met het gigantische Atlantis hotel.

Om je hoogtevrees te overwinnen is Dubai ook the place to be. Tussen oud en nieuw Dubai kan je een reusachtige kader vinden, Dubai Frame. Hier kan je 150 meter boven de grond wandelen over de glazen brug en het verschil zien tussen het oude en het nieuwe gedeelte van Dubai.

Ook aan pretparken is er geen gebrek! Verschillende pret- en waterparken verwennen je met de mooiste attracties. Van Legoland voor de kleinste onder ons tot de meest angstaanjagende glijbanen van het Aquaventurepark waterpark voor de volwassenen. Je zal je niet vervelen!

Wauw – Chique – Mega

Dit zijn enkele woorden die zeker zullen vallen bij een bezoek aan Dubai!

You Only Live Once

Onze vertrouwde partners

Wij werken enkel met de betrouwbaarste partners in de reissector, zodat je veilig en zeker kan zijn van een geslaagde vakantie.
Bekijk hier al onze partners.

© 2021 OpVakantieNaar.com - All Rights Reserved
Created with passion by Digital Work