Hoe best een auto huren in het buitenland

Zonder stress een auto huren tijdens je vakantie

Algemene info

In dit artikel helpen we je van alle stress en zorgen af bij het huren van een auto in het buitenland.

Je kent het wel, je gaat de auto afhalen en dan komt er nog een speciale polis bij. Bijkomend nog even meer dan 500€ borg neertellen of van je creditcard blokkeren. Zorgen die we kunnen missen op vakantie!

Omdat wij dit ook meermaals hebben beleefd was het eindelijk tijd om dit even uit te spitten. We keken of het nu mogelijk is om een auto te huren zonder zorgen! En we kunnen alvast zeggen dat het mogelijk is.🙂

Auto huren op vakantie naar

Een auto huren zonder zorgen, het kan!

Auto huren en de verzekering

Wanneer je een auto huurt op vakantie is het verstandig een goed gedekte verzekering af te sluiten. Zowel voor blikschade als lichamelijke schade. Maar het beste is natuurlijk wanneer je je kan verzekeren tegen elk voorval, denk aan diefstal, vandalisme, verlies van autosleutels, eigen schade,…

Zulke verzekeringen zijn vaak onduidelijk en worden ter plaatse met torenhoge kosten in je schoenen geschoven. Om dit te voorkomen is het goed een auto te huren bij een degelijk bedrijf waar je op voorhand alles duidelijk wordt gemaakt wat er werkelijk allemaal verzekerd is.

Wij huurden telkens bij aparte huurbedrijven zoals Europcar en Hertz. Voor bijna de helft van de gevallen werd er bij afhaling van de auto voorgesteld om een extra verzekering die dan nog eens peperduur bleek te zijn. Telkens we de auto gingen afhalen zeiden we al tegen mekaar “met wat gaan ze nu weer afkomen”.

Auto huren verzekering

All-in service van Sunny Cars

Door de vele ergernissen bij het huren van een auto kwamen we na wat zoeken op het internet uit op Sunny Cars. Na ondertussen al een geruime tijd huren we telkens via Sunny Cars een auto in het buitenland.

Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds zeer tevreden over de service die dit autoverhuurbedrijf ons telkens geeft. Ze beschikken zelf niet over huurauto’s maar hebben contracten met de grootste autoverhuurbedrijven. Een soortgelijke verhuurder is Rentalcars.com.

Sunny Cars geeft je standaard een all-in service die alles dekt. We geven je in grove lijnen even mee wat er allemaal standaard in de all-in service is inbegrepen van Sunny Cars.

Sunny Cars logo

Standaard all-in pakket Sunny Cars

Bij het standaard pakket zijn er een flink aantal voordelen inbegrepen. Bij andere verhuurbedrijven zijn verschillende diensten extra te betalen.

 • Ongelimiteerde aantal kilometers
 • Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering van 7.500.000 €
 • Schadeverzekering
 • Diefstalverzekering
 • Eigen risico
 • Inzittendenverzekering
 • Sleepkosten
 • Luchthavenafleveringskosten
 • 14 dagen kosteloos van je reservering afzien.
 • Gratis wijzigen
 • Nederlands noodnummer 24/7 bereikbaar

Deze diensten worden door Sunny Cars zelf gedekt, een uitgebreide beschrijving van deze lijst is te vinden op de website van Sunny Cars.

Geen waarborg betalen

Geen creditcard nodig

Als je een auto huurt in het buitenland moet je telkens een waarborg geven, deze kan soms oplopen tot meer dan 800€.

Dit bedrag wordt op je creditcard geblokkeerd tot enkele dagen nadat je de auto hebt teruggebracht.

Het kan erg vervelend zijn als je daarmee tegen je maandelijkse limiet aanstoot en andere dingen niet meer kan betalen met je creditcard.

Premium pakket

Sla de wachtrij over

In dit pakket heb je enkele voordelen extra bovenop de standaard all-in service van Sunny Cars.

Zo sla je de wachtrij over bij het afhalen van de auto en ligt het contract volledig ingevuld klaar nadat je alles vooraf al hebt doorgegeven. Het enige dat je nog hoeft te doen is ondertekenen bij afhaling.

Met dit pakket krijg je trouwens ook een auto die gegarandeerd minder dan 1 jaar oud is of niet meer dan 25.000 km op de teller heeft.

Premium plus pakket

Geen waarborg, geen wachtrij en jonge auto

Dit pakket is eigenlijk een combinatie van de andere twee. Zo hoef je geen waarborg te betalen, niet te wachten bij het afhalen van de auto en hebt gegarandeerd een jonge auto.

Wij proberen telkens dit pakket bij te boeken het kost je wel enkele tientallen euros meer, maar dit is het voor ons meer dan waard!

Je bent zeker dat alles goed verzekerd is en hoeft niets extra te betalen, ook al bieden de lokale verhuurders dit aan!

Zeer tevreden – OpVakantieNaar.com

Na verschillende malen een auto te huren via Sunny Cars zijn wij nog steeds zeer tevreden over de diensten die dit bedrijf ons geeft. De duizenden beoordelingen op Trustpilot en eKomi ondersteunen onze ervaring met Sunny Cars.

Tips bij het huren van een auto in het buitenland

Bij het huren van een auto in het buitenland via Sunny Cars heb je normaal geen zorgen. Toch geven we je nog enkele tips waar je vervelende situaties achteraf kan door vermijden.

Auto huren tipsAuto huren tips

Foto’s nemen

Geen gezeur achteraf

Bij het afhalen van de auto bij de lokale verhuurder check je grondig rondom de auto. Maak 5 foto’s, zijkanten, voor- en achterkant en het dak. Zo kan je bij het terugbrengen van het voertuig aantonen dat eventuele schade al aanwezig was.

Zie je opmerkelijke schade neem hier dan een aparte foto van. Meestal staat in het verhuurcontract vermeld waar het voertuig al schade heeft, controleer deze en spreek de verhuurder er op aan als er nog extra schade is.

Bij het terugbrengen van de auto doe je net hetzelfde, zo sta je steeds recht in je schoenen.

Verwijder eventuele stickers van pretparken. Wij gingen bijvoorbeeld naar Loro Parque in Tenerife en bij vertrek kleefde er een sticker op van het dierenpark, verwijder deze.

Indien de auto uitermate vuil is ga deze dan vlug even poetsen in een car-wash in de buurt. Dit is enkel van toepassing als de auto daadwerkelijk onder de modder zit, de meeste autoverhuurders hebben eigen mensen die de wagen poetsen.

Anekdote en eventuele tip

Met de glimlach

Bij onze trip naar Tenerife huurden we een auto via Sunny Cars en moesten de auto lokaal gaan afhalen bij Europcar.

De medewerker van Europcar had bij onze aankomst precies tien zure appels na mekaar opgegeten. Het was alsof een lach mogelijk was tegen betaling. 🙁

Nadat we zeiden dat we een eigen blog hadden in de reissector en we een foto mochten maken van het kantoor veranderde dit in het extreme!

De man kon dus wel glimlachen en we kregen gratis koffie aangeboden! 😃

Dus heb je een lastige medewerker, zeg dat je een blog hebt, haal je smartphone of camera boven en vraag of je een foto mag maken van het kantoor!

Tips bij het huren van een auto in het buitenland

Conclusie

We hopen met dit artikel mensen te kunnen helpen bij het huren van een auto in het buitenland.

Ben je van plan een auto te huren denk dan aan ons en huur deze via onze website, bekijk hier al onze partners in de reissector.

Zo krijgen wij een kleine commissie, daar betalen wij onze server en andere kosten om deze blog online te houden, het kost je niets meer!

Alvast bedankt om dit artikel te lezen en onze website te bezoeken.

You Only Live Once

Onze vertrouwde partners

Wij werken enkel met de betrouwbaarste partners in de reissector, zodat je veilig en zeker kan zijn van een geslaagde vakantie.
Bekijk hier al onze partners.

© 2021 OpVakantieNaar.com - All Rights Reserved
Created with passion by Digital Work