Dubai

Dubai Creek Tower

Burj Khalifa, Jeddah Tower hoogste gebouw…? Nee toch niet!

Algemene info

De Burj Khalifa is tot op dit moment het hoogste gebouw van de wereld, binnenkort zal deze wolkenkrabber in Downtown Dubai deze titel echter verliezen.

Saoudi Arabië is de Jeddah Tower aan het bouwen die een hoogte zal hebben van 1.008 meter! Het gebouw dat tegen 2021 af zou moeten zijn zal echter de titel niet lang kunnen behouden of misschien nooit krijgen.

In Dubai zijn ze namelijk aan de bouw bezig van een wolkenkrabber van misschien wel 1.300 meter!

Dubai Creek Tower,
hoogste gebouw vanaf 2021!

Reisgids Dubai

Reisgids Dubai

Dit artikel is een onderdeel van de uitgebreide reisgids van Dubai. Kom alles te weten over deze bestemming in het midden oosten. 

Dubai Creek Tower

Het nieuwe icoon van Dubai, de Dubai Creek Tower

Nog een keertje Dubai bezoeken voor het hoogste gebouw van de wereld

Als je in Dubai geweest bent heb je hoogstwaarschijnlijk de Burj Khalifa bezocht, het hoogste gebouw van de wereld. Om te kunnen blijven zeggen dat je in het hoogste gebouw van de wereld geweest bent zal je binnenkort terug een bezoek moeten brengen aan Dubai.

In Dubai Creek Harbour is een nieuwe wolkenkrabber in aanbouw die wel meer dan 1.300 meter hoog zou kunnen worden, de Dubai Creek Tower. De juiste hoogte is nog niet vrijgegeven omdat ze dit willen geheimhouden voor andere landen die dan mogelijk nog een net iets hogere wolkenkrabber bouwen.

Mogelijk tot 1.345 meter hoog!

Dubai Creek Tower

Saoudi Arabië vs Verenigde Arabische Emiraten

In Saoudi Arabië, een ander olieland dat grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, zijn ze sinds 2013 bezig met de bouw van een wolkenkrabber (1.008 m) die 179 meter hoger is dan de Burj Khalifa.

Dit zou de titel van hoogste gebouw ter wereld van Dubai naar Saoudi Arabië overdragen. Maar in Dubai hebben ze dit niet met ledenogen aangekeken. In 2016 begonnen ze aan een nieuw icoon dat de kaap van de 1.000 meter vlotjes zou moeten overstijgen.

De precieze hoogte geven ze nog niet vrij maar er zijn al geruchten dat deze tot 1.345 meter hoog zou kunnen worden. Al zijn er ook al berekeningen gemaakt naar het replica model in The Dubai Mall dat de hoogte van de toren brengt op 1.100 meter. Beide wolkenkrabbers zouden tussen 2020 en 2021 klaar moeten zijn. Benieuwd wie deze race gaat winnen en of Dubai de titel enige tijd zal moeten afgeven.

Dubai Creek Tower diagram
Dubai Creek Tower

Dubai Creek Tower

Tussen 929 en 1345 meter.

In aanbouw en te vinden in de nieuwe regio, Dubai Creek Harbour.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

829 meter.

Tot op dit moment het hoogste gebouw van de wereld

Jeddah Tower

Jeddah Tower

1.008 meter.

In aanbouw en gelegen in Saoudi Arabië.

 • Dubai Creek Tower

  Dubai Creek Tower

  Tussen 929 en 1345 meter.

  In aanbouw en te vinden in de nieuwe regio, Dubai Creek Harbour.

 • Burj Khalifa

  Burj Khalifa

  829 meter.

  Tot op dit moment het hoogste gebouw van de wereld

 • Jeddah Tower

  Jeddah Tower

  1.008 meter.

  In aanbouw en gelegen in Saoudi Arabië.

Dubai Creek Tower Maquette

Wil je al een glimp opvangen van wat de Dubai Creek Tower in werkelijkheid gaat worden, dan kan je terecht in The Dubai Mall.

In het Grand Atrium van The Dubai Mall kan je een reuze replica van de nieuwe wolkenkrabber bewonderen. Deze maquette verspreid over 3 verdiepingen van The Dubai Mall is op zijn minst reusachtig te noemen.

Op verschillende tijdstippen kan je een show zien met licht en geluid van het nieuwe toekomstige icoon in Dubai, de Dubai Creek Tower.

Weekdagen: 17.00 – 20.00 – 23.00
Weekend: 15.00 – 17.00 – 20.00 – 23.00

Dubai Creek Tower Maquette

Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Harbour

Een nieuwe regio tweemaal zo groot als Downtown

Dubai Harbour is een nieuwe regio in ontwikkeling met als icoon de Dubai Creek Tower, een nieuwe wolkenkrabber van meer dan 1 kilometer! De plaats van het toekomstige Dubai Creek Harbour bevindt zich naast de Dubai Creek, een rivier die door het centrum van Dubai loopt.

Dubai Creek Harbour zal ongeveer 6 vierkante kilometer groot zijn, en daarmee tweemaal zo groot zijn als Downtown Dubai waar je onder andere de Burj Khalifa en The Dubai Mall kan vinden.

Wat gaat er allemaal te zien zijn in Dubai Creek Harbour?

In Dubai Creek Harbour zullen er meer dan 200.000 bewoners kunnen worden gehuisvest. Met 900.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte kan je je uitleven in de meest wondermooie shops.

Ook aan groen en parken zal het niet ontbreken. Met maar liefst 700.000 vierkante meter aan parken en open ruimten zal je je volledig kunnen uitleven in de volle natuur.

Goed om weten is dat het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, een natuurreservaat, vlak aan de oevers van de Dubai Creek is gelegen. Het reservaat telt 450 verschillende diersoorten en staat bekend om de enorme hoeveelheid roze flamingo’s, de moeite om eens gaan te bekijken.

Dit beschermd natuurreservaat is gratis toegankelijk en momenteel enkel te bereiken met de taxi.

Dubai Creek Tower Plaza

Onder het hoogste gebouw van de wereld zal je een immens plein kunnen vinden met de nodige aandacht voor de natuur. Zo zal er een park komen vergelijkbaar met dat van in New York, Central Park. Op het reusachtige middenplein zal je de mooiste selfies met de nieuwe wolkenkrabber kunnen maken.

Dubai Creek Plaza

Dubai Creek Square

Aan winkels en winkelruimte zal het ook niet ontbreken in het nieuwe district. De ontwerpers van het winkelgedeelte rond en in The Dubai Mall gaan het shopping gebeuren hier ook realiseren.

In en outdoor zal je er kunnen genieten van een gezellige winkelervaring.

Dubai Creek Square

Promovideo’s

Onderstaande video’s geven een beeld hoe het nieuwe district er ongeveer gaat uitzien.

Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Tower

Opening 2021

Een juiste datum voor de opening van de 1 miljard kostende Dubai Creek Tower is nog niet bekend. Mogelijk zullen ze er alles aan doen om nog tegen de Expo 2020 de wolkenkrabber klaar te krijgen. Voorlopig nog even wachten om deze futuristische reus te bezoeken.

Dubai Creek Tower construction

Locatie van de Dubai Creek Tower

Het nieuwe district, Dubai Creek Harbour is te vinden op ongeveer 15 minuten van de Burj Khalifa en 10 minuten van Dubai International Airport.

Download de Google Maps kaart en geef als bestemming “Dubai Creek Tower” in.

Dubai

Creek Tower

Love Lakes Dubai

You Only Live Once

Onze vertrouwde partners

Wij werken enkel met de betrouwbaarste partners in de reissector, zodat je veilig en zeker kan zijn van een geslaagde vakantie.
Bekijk hier al onze partners.

© 2021 OpVakantieNaar.com - All Rights Reserved
Created with passion by Digital Work