Dubai

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Haaien van meer dan 4 meter in het grootste shoppingcenter van de wereld

Algemene info

Dubai Aquarium

Eén van de grootste aquariums ter wereld kan je vinden in Dubai. Dubai Aquarium is gevestigd in het grootste shoppingcenter van de wereld, Dubai Mall. Het aquarium is 51 meter lang, 20 meter breed, 11 meter hoog en bevat 10 miljoen liter zeewater.

Eens je binnenwandelt in de 48 meter lange onderwatertunnel heb je een fantastisch uitzicht van de wondere onderwaterwereld. De immense roggen en haaien paraderen vlak boven je hoofd.

Er verblijven meer dan 400 haaien en roggen & 140 andere soorten vissen waarvan de grootste collectie zandtijger haaien.

Nadat je een tijdje op 11 meter onder het oppervlak bent geweest is het de hoogste tijd om je naar boven te begeven “Underwater Zoo”

Underwater Zoo

Underwater Zoo, gelegen op Level 2 van Dubai Mall leidt je door drie ecologische zones, Rainforest, Rocky Shore en Living Ocean.

Underwater Zoo bereik je door de gewone roltrap te nemen van de Dubai Mall, zorg wel dat je je tickets goed bewaard, deze heeft een aparte ingang en je hebt dan ook je ticket terug nodig.

In Underwater Zoo kan je tientallen dieren bewonderen van dichtbij, Otters, pinguins, piranha’s, schildpadden, otters, waterratten, reuzeninktvissen, amfibieën, zeesterren, zeepaardjes, kwallen,… Ook is Underwater Zoo de thuishaven van King Croc (een geredde Australische zoutwaterkrokodil) & overigens ook het vrouwtje Queen Croc. King Croc is op zen minst gigantisch te noemen met een gewicht van 750kg en meer dan 5 meter lengte. Een aanrader is in het oog te houden wanneer de voedertijden zijn.
Kortweg, ben je een aquarium-fanaat dan mag je deze zeker niet missen!

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Reisgids Dubai

Dit is een onderdeel van een volledige reisgids over dubai. Wil je nog meer informatie over deze aantrekkelijke bestemming in het midden oosten?

Dubai Aquarium

Bij aankomst met ons online ticket begaven we ons naar de ingang van de prachtige tunnel van het aquarium. Deze onderwatertunnel is dwars door het aquarium en is in totaal 48 meter lang.

De reuze roggen, haaien van meer dan 4 meter en duizenden andere vissen paraderen rond het gebogen glas van de tunnel. Het aquarium is zeer goed verlicht waardoor je prachtige foto’s en video’s kan maken. Het is trouwens overal toegelaten in het aquarium en Underwater Zoo foto’s te maken.

Voor het bezoek van de tunnel heb je zo’n 15 tot 20 minuten nodig. Wij waren zeer vroeg bij het aquarium waardoor het nog niet zo druk was. Bij ons vertrek aan Dubai Aquarium & Underwater Zoo was het trouwens een flink stuk drukker. Wij bezochten het aquarium in de voormiddag. In de namiddag lieten we ons verleiden door de meer dan 1.200 winkels van de Dubai Mall en in de avond gingen we de fonteinen bekijken aan de Burj Khalifa. Dit was een ideaal gevulde dag.

Underwater Zoo

Na een klein halfuurtje de tunnel van het aquarium te bewonderen gingen we naar Underwater Zoo. Hiervoor moesten we de roltrap nemen, vlak aan de ticketbalie van het aquarium. Underwater Zoo de thuis van veel diverse vissen, waterdieren en tevens ook de thuishaven van King Croc, de krokodil van meer dan 5 meter. De zoo is niet zo heel groot maar heeft toch mooie aquariums te bieden. De kronkelige paden leiden je door de aquariums met de mooiste dieren, van minuscule vissen tot de grootste bewoner van 750 kg, King Croc.

King Croc

Aan het einde van Underwater Zoo kan je King Croc en zijn vrouwtje Queen Croc recht in de ogen staren. In de namiddag is het etenstijd voor deze reuze krokodillen. Precies om 16.00 kan je bewonderen hoe King Croc zen hapje verorbert (wij hadden het geluk dit mee te maken in de voormiddag). Een aanrader! Voor het volledige bezoek van Underwater Zoo mag je een 60 tot 90 minuten tellen. Tijd nu voor een bezoek achter de schermen, de Explore Experience.

King Croc
 

Explorer Experience

Tour met gids

De ingang van de Explorer Experience is vlak naast die van Underwater Zoo. Met de Explorer Experience krijg je een begeleide tour met engelstalige gids achter de schermen van het aquarium. Hoe wordt de 10 miljoen liter water ververst, hoe krijgen de vissen te eten en vooral hoe komt het dat de haaien de andere vissen niet als lunch zien. Tijdens de tour van ongeveer 25 minuten wordt je verlost van al deze vragen.

Glazen bodem boot

Met een boot voorzien met een glazen bodem kan je een rondvaart doen boven op het aquarium. Na het aantrekken van een reddingsvest ga je met ongeveer 8 personen en een gids aan boord van de boot. Deze vaart in een ovaal rond het aquarium. Onderweg krijg je van de gids alle informatie mee van de vissen in het aquarium. Deze rondvaart duurde ongeveer 20 minuten.

Onderzeeboot simulator

Deze activiteit vonden wij niet echt spectaculair. Je mag plaatsnemen in een ruimte waar een projectie wordt weergegeven van een tocht met een duikboot. De simulator trilt mee met de gebeurtenissen op het scherm. Maar wij vonden dit een povere attractie.

Overige activiteiten in Dubai Aquarium

Dubai Aquarium beschikt nog over andere activiteiten. Zo kan je een duik nemen in het aquarium tussen de haaien of met een snorkel afdalen in het aquarium van 10 miljoen liter water. Ook een virtuele tour tussen de wilde dieren behoren tot de mogelijkheden.

Duiken tussen de haaien

VR Zoo

Plattegrond

Dubai Aquarium & Underwater Zoo Map

Conclusie

Het is zeker de moeite waard Dubai Aquarium & Underwater Zoo te bezoeken.

Voor het volledige bezoek aan het aquarium (Explorer Experience) heb je ongeveer 3 uur nodig.

De combinatie met een halve dag shoppen en een etentje buiten aan de fonteinen is ideaal.

Waar is Dubai Aquarium in Dubai?

Locatie Dubai Aquarium

Dubai Aquarium & Underwater Zoo kan je vinden op de “second floor” van Dubai Mall.

Dubai Mall Map

Vervoer naar Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Auto in Dubai

Met de auto

Om vanuit het centrum van Dubai naar de Dubai Mall te rijden, neem je de eerste afslag en volg je Financial Centre Road (voorheen Doha Street). Je ziet de toegangsweg naar The Dubai Mall aan de rechterkant. 
Volg de borden naar het parkeerterrein met meer dan 14.000 overdekte plaatsen. 

Meer informatie over het huren van een auto in Dubai?

Metro in Dubai

Met metro en bus

Neem de rode metrolijn en stap uit bij het metrostation (25) the Burj Khalifa/The Dubai Mall Station. Vanaf daar kan je met de Metro Link Bridge die is voorzien van roltrappen. Met deze overdekte brug kom je rechtstreeks aan in de Dubai Mall.

Meer informatie over de Metro in Dubai.

Met de taxi

Wanneer je hotel in Downtown Dubai of Business Bay is doe je er goed aan om met de taxi naar Dubai Aquarium te gaan. De prijs van de taxirit is verwaarloos. De taxi’s zetten je recht voor de ingang van Dubai Mall af.

Alle informatie over de taxi’s in Dubai.

Tickets Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Partners

De tickets die je op onze website kan vinden worden verkocht door betrouwbare partners van ons! Zo ben je zeker van een volledig legaal en geldig ticket bij aankomst aan de attractie!

Get Your Guide Tickets
Get Your Guide Tickets
Dubai Aquarium & Underwater ZooDubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai Aquarium & Underwater Zoo – VANAF 35€

De onderwatertunnel en onderwaterwereld

Bezoek het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo, wandel door de Aquariumtunnel en ervaar het leven onder water. Vervolg je reis naar de Underwater Zoo en bewonder de ongelooflijke verscheidenheid van exotische soorten. Maak kennis met speelse en levendige otters en met vreugdevolle pinguïns en pak je kans om één van de grootste krokodillen in de wereld, King Croc en zijn koningin, in de Underwater Zoo te zien.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo ExplorerDubai Aquarium & Underwater Zoo Explorer

Dubai Aquarium & Underwater Zoo EXPLORER – VANAF 45€

Aquarium Tunnel, Underwater Zoo, achter de schermen, Boottocht glazen bodem

Met dit Explorer ticket heb je een aantal extra’s wat je met het gewone ticket niet hebt.

Zo mag je in een boot met glazen bodem een ritje maken op het reusachtig aquarium vergezeld van een gids, nemen ze je mee achter de schermen waar ze je uitleggen hoe ze de dieren voederen en de immense hoeveelheid water verversen, mag je in een duikbootsimulatie.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo ExplorerDubai Aquarium & Underwater Zoo Explorer

Burj Khalifa & Dubai Aquarium – VANAF 50€

COMBI TICKET – Burj Khalifa 124e & 125e, Dubai Aquarium & Underwater Zoo
  • Bezoek van de 124e & 125e verdieping in de Burj Khalifa
  • Dubai Aquarium, adembenemende onderwatertunnel waar duizenden vissen boven je hoofd komen paraderen.
  • Underwater Zoo, de thuishaven van King Croc

Meer info over de Burj Khalifa.

Dubai Aquarium contactgegevens

Alle gegevens en social media kanalen van Dubai Aquarium in Dubai.

Adres:

The Dubai Mall 
Doha Street 
Off 1st Interchange – Sheikh Zayed Road 

Telefoon:

+971 800 382246255

Niet toegelaten

  • Kinderen onder de 3 jaar zijn niet toegelaten.

Dubai Aquarium faq

De meest gestelde vragen in verband met een bezoek aan Dubai Aquarium.

Hoe groot is Dubai Aquarium?

Dubai Aquarium is 52 meter lang, 20 meter breed, 11 meter diep en bevat ongeveer 10 miljoen liter zeewater.

Hoe lang is de onderwatertunnel van Dubai Aquarium?

De onderwatertunnel van Dubai Aquarium is 48 meter lang.

Is Dubai aquarium gratis te bezoeken?

Ja en nee, de grote glaspartij aan de zijkant van Dubai Aquarium kan je gratis bewonderen, wanneer je de onderwatertunnel wil bezoeken heb je een ticket nodig.

Kan je King Croc bewonderen zonder ticket?

Nee, King Croc en Queen Croc kan je enkel een bezoek brengen met een betalend ticket.

You Only Live Once

Onze vertrouwde partners

Wij werken enkel met de betrouwbaarste partners in de reissector, zodat je veilig en zeker kan zijn van een geslaagde vakantie.
Bekijk hier al onze partners.

© 2021 OpVakantieNaar.com - All Rights Reserved
Created with passion by Digital Work